Leeresztették az összes kerekemet

2008.02.26. 18:38

4-5 méter mennyire károsíthatta?

Kedves Gumidoki!

Két nappal ezelõtt az egyik rég nem látott ismerõsömet látogattam meg egy lakótelepen. Mikor indultam volna haza, szembesülnöm kellett vele, hogy autóm mind a 4 kerekét leeresztették. Mivel sötét volt, ezt csak kb. 4-5 méter megtétele után vettem észre. Ekkor kerítettünk egy pumpát és felfújtuk a gumikat annyira, hogy az 1 km-re lévõ benzinkúthoz lejussak, ahol beállítottam a megfelelõ nyomásértékeket.
A kerekek felfújása után kanyarodásnál furcsa hangot hallottam, ezért megálltam. Mikor legközelebb elindultam a hang megszûnt, és az autó irányíthatóságán sem érzõdik semmi elváltozás.

A kérdésem az lenne, hogy az a néhány méter, amit leeresztett gumikkal tettem meg, okozhatott-e az autóm fém alkatrészeiben valamilyen kárt (annak ellenére, hogy ez nem érzékelhetõ)? Nézessem-e meg szakszervízzel, vagy fölöslegesen aggódom??

Köszönöm!

Kedves Levélíró!

Sajnálatos, hogy egyesek mások biztonságát kockára téve szórakoznak...
Az autó fémalkatrészeiért azonban nem aggódnék, viszont az abroncsok oldalfalát elnyírhatta az a 4-5 méter is, amit tulajdonképpen felnin tett meg az autó. Az abroncsok oldalfala azonban csak úgy ellenorizhető megnyugtató módon, ha leszerelteti őket a felniről.

Én ezt tenném az Ön helyében, azaz felkeresnék egy gumis szakműhelyt.

Üdv:

Gumidoki