A négy F590-ből három üt

2008.03.28. 22:53

Ennyire megbízhatatlan?

Kedves Gumidoki!

Az autómon most 2-3 éves Firestone F590-ek vannak. Most, mielőtt visszaraktam az autóra a téliek után, a gumis észrevette, hogy üt az egyik gumi. Aztán megnéztük a többit is úgy, hogy a centírozó gépet nem zárta le, és úgy megpörgette a kereket. A végeredmény az lett, hogy a négy gumiból három üt.
Ritkán megyek autópályán, és valójában csak ott érezhető, hogy rázza az autót, ott is csak 120km/h fölött. A téli gumikkal ezt nem éreztem. Úgy döntöttem, hogy lecserélem a nyári gumikat, de a Firestone-ban már nem bízok meg. Eddig azt hittem, hogy jó gumikat készítenek. Tényleg ennyire megbízhatatlan? Most van megrendelés alatt 4 darab GoodYear Hydra Grip nyári gumi. Ezekről mi a véleménye?

Köszönöm:

László

Kedves László!

A Firestone a Bridgestone másodmárkája, nem tartozik a rosszul csengő márkanevek közé. Sok terméküket gyári szerelésben is megtalálhatjuk különböző autómárkák típusain.

A konkrét abroncsok sem biztos, hogy gyártási hibából adódóan ütnek, főleg ha 2-3 szezonon keresztül probléma nélkül használta őket. Lehet, hogy nem megfelelő tárolás okozta a szerkezet torzulását. Az is lehet, hogy néhány száz kilométer alatt kirúgja magát az abroncs és elmúlik a radiális ütése.

Ha azonban elveszítette a bizalmát ezekben a gumikban és megteheti, cserélje újakra őket! A GoodYear prémium szegmensbe tartozó gyártó, a HydraGrip pedig egy elég jól sikerült mintázat. Véleményem szerint nem fog csalódni benne.

Üdv:

Gumidoki