Autóm 100 méter után kissé balra húz

2008.07.24. 14:33

Lehet túl puha a gumi oldalfala?

Kedves Gumidoki!

Az autómhoz hankook optimo k415-ös gumikat kaptam. A kocsi 50-100 méter megtétele után enyhén balra húz. Gumissal megnézettem a kerekeket . A szakember szerint nincs gondvele. A kerék nyomás a gyári beállítási értéken 2,2baron. Szakszervízben meg nézettem a futóművet.Ott 2mm oldaltartást találtak(bal oldalon ezt korrigálták), de ettől szerintük nem húzhat el az autó. Vissza mentem a szervízbe elmondtam,hogy ugyanazt tapasztalom ám nem hiszikel. Kérdezem öntől a gumi produkálhat ilyen elhúzást? Egy másik gumi szerelő azt monja ,hogy ennek a gumi típusnak nagyon puha az oldala ezért az autó 1400kg-os súlya is okozhat elmászást.Kérem önt ha tud valami megoldást segítsen.

Köszönöm:

A. László

Kedves László!

Okozhat az abroncs elhúzást, de ez egy egyszerű módszerrel kideríthető, akár otthon is.
Egy próba erejéig cserélje meg a két első kereket egymással! Ha e csere után ugyanúgy balra húz az autó, ki van zárva, hogy a gumi az oka. Ha nem húz el, vagy jobbra húz, akkor kerül gyanúba az abroncs, nevezetesen az, amelyik eredetileg a bal oldalon volt.

A futóművön kívül egyébként más alkatrészek, pl. az egyik oldalon állandóan súrlódó fékbetétek is okozhatnak ilyen jelenséget...

Üdv:

Gumidoki