Látom, hogy üt a gumi

2008.07.29. 20:24

Azt mondták, nem fogják bevizsgálni

Kedves Gumidoki!

Érdeklődni szeretnék van egy c5-öm 205/55/16 -os gumival és 90km/h-nál elkezd rázni ez egy dunlup gumi mindenki azt mondja hogya gumi üt én látom is de akitől veteem azt mondja hogy nincs tökéletes gumi de eddig a régi gumival nem rázott új a felni és a gumi is elküldik bevizsgálásra de azt mondták hogy nem fogják elbírálni ez aztán a garancia szerinted mit csináljak új gumit veszek és nincs garancia.

Köszönöm!

Kedves Levélíró!

Ha láthatóan új korától több millimétert üt radiálisan egy abroncs, akkor az garanciális probléma. Tökéletesen nullára centrírozható egy ilyen kerék is, de az abroncs ovalitása miatt ütni fog a kerék. Természetesen meg kell vizsgálni, hogy nem a felni deformált-e, hiszen az arra ráfeszülő gumi átveszi annak alakját, és végső soron ugyanúgy ütni fog a kerék, mintha a gumi lenne rossz.

A garanciális bevizsgálásra bejelentett felnit és abroncsot egyébként tudtommal köteles annak hazai forgalmazója, vagy az általa felhatalmazott és megbízott forgalmazó bevizsgálni és annak eredményéről az ügyfelet szakvélemény formájában írásban tájékoztatni. Ha az ügyfél - ez esetben Ön - nem ért egyet a szakvéleményben foglaltakkal, fogyasztóvédelemhez fordulhat panaszával.

Üdv:

Gumidoki