Lepattogzik a festék a felniről

2009.01.07. 18:25

Kedves Gumidoktor!

A napokban kaptam egy lassú defektet, kb. 3 nap alatt engedett le teljesen. Téli gumi van alufelnire szerelve a G Astrámon. A felnik 7 évesek. Nálam 2 éve futnak télen-nyáron. A defekt javításakor láthatóvá vált, hogy a felni peremén kezd peregni az alufesték, így ott engedett el lassan a levegő. Ahogy láttam, több helyen kezdett peregni a festék.

Milyenek a kilátásaim, meddig használható még a felni? Tudom, hogy a téli só csak rontja a helyzetet, de most nincs lehetőségem venni egy garnitúra acél- vagy alufelnit.

Köszönöm a válaszát.

Üdvözlettel:

Laci

Kedves Laci!

Többek között ezért sem ajánlott az alufelnik téli használata...

Egy valamit azért nem értek: azt írja, defektje volt, amit javítani kellett. Akkor miért a felni pereme engedte el a levegőt?

A helyzet azonban a fényezést tekintve egyre rosszabb lesz, a festék lepattogzása folytatódik, pláne az aktuális téli viszonyok miatt. Nem lehet megmondani sajnos, főleg látatlanban nem, hogy mikor kezd használhatatlanná válni ebben az állapotában a felni. Előbb-utóbb fényeztetni, javítani kell, ami - ha egyébként nincs baja - még mindig olcsóbb, mint egy új szett megvásárlása.

Üdv:

Gumidoki