Megsértették a gumi peremét a műhelyben

2011.01.21. 17:11

Kedves GumiDoki,

A nyári gumik télire cserélése folyamán az egyik nyári gumim peremét megsértették a műhelyben olyannyira hogy a drótszálak (ki)látszanak egy kb. húsz forintos nagyságú ovális részen... :-( Mutattam másik műhely(ek)ben az 'eredményt' - miután szerencsére átnéztem a gumikat a csere után - és azt a választ kaptam hogy vagy ereszt majd vagy nem... (??) De volt olyan öreg 'gumis' róka aki szimplán "eldobós"-nak titulálta a 18'' BRIDGESTONE Dueler H/P Sport gumiköpenyemet.

Kedves Levélíró,

Egy ekkor méretű és mélységű peremsérüléssel én is azonnal eldobnám ezt az abroncsot. Ez nem játék! Az új árát persze behajtanám a hibázó gumisműhelyen.

Üdv,
Gumidoki

Köszönöm válaszát, én az abban említettek szerint jártam el.... ;-) A gumis műhely hosszú huzavona után és plussz a nyelvi nehézségek ellenére, de tegnap "kiköhögte" az új gumit !! (~168 ?) :-))

Így most van három futott gumim (kb. 30 - 32 ezer km-el) és egy vadonatúj. Az "öreg gumis róka" azt mondta Szentesen hogy semmi probléma nincs ilyenkor, az újat a jobb elsőbe kell feltenni ! Az egyik "autóban utazó" barátom viszont azt - hogy az egyik hátsó legyen az új gumi....

Most egy kicsit meg vagyok zavarodva, akkor hová is kerüljön az új gumi ?? Az autó egy MITSUBISHI Outlander 2008-as évjárat / 2.2-es VW motorral.

Kérem adjon tanácsot hogy mitévő legyek ? Nem akarok, a családom épségét kockáztatni egy percig sem ! Alapvetően Belgium és Magyarország között használjuk az autót a haza- és visszautazáskorévente 3-5-ször. Esetleg vegyek még egy új gumit és akkor már a két újat tegyem egy tengelyre akár előre akár hátra ?

Várom ismét válaszát !

Kellemes hétvégét kívánva,
Üdvözlettel,
Imre

Kedves Imre,

A legjobb megoldás az lenne, ha vásárolna még egy ilyen abroncsot és azzal párba tenné fel a gumis által végül kicserélt gumit. Ha nem akarja újabb költségekbe verni magát, akkor azt javaslom, hogy a hátsó tengelyre szereltesse fel az új abroncsot. Előre azért nem, mert a kopáskülönbség miatt igen nagy valószínűséggel elhúzna az autó.

Üdv,
Gumidoki