2011.06.27. 14:16

Üdvözlöm!

Egy 2001-es HDI Citroen Xsara II típusú autóhoz szeretnék vásárolni egy nyári gumi garnitúrát, felnivel együtt. Az lenne a kérdésem, hogy milyen méretet érdemes rátenni. Melyik a jobb, a 14-es vagy a 15-ös felni? Melyiktől kényelmesebb, melyiktől keményebb (sportosabb) a futás? Az abroncs szélességtől függ az üzemanyagfogyasztás? Olyan méretet szeretnék rátenni, melyhez kedvező fogyasztás társul, a sportosság nem fontos számomra.

Köszönettel:
István

Kedves István,

Rossz hírem van, a ráncfelvarrás utáni Xsarára a gyártó nem ajánlja a 14"-os felni felszerelését, itt a minimum a 15". Annyi játéktere van, hogy a gyári 195/55 R15 méret helyett az autó és a gyári felnije "elbírja" a 185/60 R15-ös méretet is, amely némileg olcsóbb és praktikusabb választás erre a Citroen-típusra.

Üdv,
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.