Ferdén kopik a gumi

2012.11.19. 12:14

Tiszteletem!

Van egy 1998-as BMW 316i kombi autom. A hatso hajtott kerekeken a nyari gumi ferden kopott el. A kulso 1/3-ad resz meg mintas volt (kopasjelzo feletti melyseggel), amikor a belso 2/3-ad eseteben a gumi tukorsima lett. Az elso kerekek mintazata meg teljesen jo, pedig egyszerre lettek megveve. Fulda 205/60 R15-os gumikat hasznaltam. - Kerdesem, hogy normalis e ez a kopas, vagy valamilyen meghibasodas elojele? Ezt a gumit az ADAC ajanlotta (teszt gyoztes volt), de nagyon hamar elkopott (2 szezon alatt futott kb. 40-45 ezer km-et autopalyan 140-160 km/h-s tempoval nemetorszagban, 1 utazas kb. minimum 600-700km, max. 1800 km volt vele). Tudnak e esetleg valami tartosabb markat ajanlani, amelynek hasonloan jo tapadasa van?

Udvozlettel:

Bela

Kedves Béla,

Sajnos ez jellegzetes "béemvés" betegség. A viszonylagosan nagy kerékdőlés, a súlyeloszlás és a hátsókerékhajtás eredménye. Azért érdemes "ránézni" a futóműre, az sosem haszontalan. (o; Az autópályás használat is "eszi" a gumit, tehát nem találom nagyon kicsinek ezt a 40-45ezres futásteljesítményt...

Ha egyébként elégedett volt ezzel a mintázattal, válassza megint azt! Más gumival sem lesz ugyanis szignifikáns pozitív eltérés futásban a hátsó tengelyen.

Üdv,

Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.