2013.02.19. 10:02

Kedves Gumidoktor!

2 hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy 2001-es Clio RS-nek(PH1), én téligumival vettem és nyárival még nincs tapasztalatom egy ilyen "kaliberű"/habitusú kocsi kapcsán. Lassan (de remélem gyorsan) itt a tavasz és már most gondolkodom milyen nyári gumit lesz érdemes vennem, ebben kérek most tanácsot! Maradok a gyári 195/50 r15-ös méretnél (gyári alun). Alap esetben normálisan (de picit lendületesen) közlekedem, de biztos vagyok benne, hogy néha fogok nagyon gyorsan menni (persze ha körülmények megengedik, másokat igyekszem nem veszélyeztetni sosem!) és biztos, hogy 1-2 kanyarba nagyobb sebességgel fogok "berepülni"..jó lenne majd ki is repülni az ilyen manőverekből így kérdem, hogy milyen márkát válasszak (sebesség indexből természetesen a V az kell :) )?! Sajnos nem lóg ki a sok pénz a zsebemből, így valami olcsót és jót szeretnék! :) Már ha létezik ilyen. Vagy guminál is igaz, hogy minél drágább, annál jobb? Tehát ha tud ajánlani valami megfizethetőt (15e/db körül jó vóna,arra fussa simán), azt nagyon megköszönném!

Ha csak valami drágábbat ajánl, akkor majd megyek A-hitelért! :)

Köszi, üdv:

Laci

Kedves Laci,

Először is gratulálok az új autóhoz!

Az mindenképpen jó gondolat, hogy a gyári mérethez ragaszkodik. Viszont a 15ezer/db árkategória eléggé leszűkíti a lehetőségeket. Ami mintázat a 195/50 R15 méretben ebbe belefér és jók a vélemények róla, az pl. a Semperit SpeedLife, a Kumho ECSTA KU31, vagy a Toyo CF1. Figyelje a gumis hirdetéseket, mert ez egy viszonylag jól futó méret, nem kizárt, hogy találkozik akcióban akár prémiumtermékkel is ezen árhatár közelében!

Üdv,

Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.