Váltóméret a Smartra

2013.04.09. 10:59

Kedves Gumidoktor!

Van egy 2004-es Smart Fortwo-m, aminek 175/55 R15 a hátsó gumimérete. Szeretnék venni tavaszra Continental Premium Contact 5 abroncsokat, de ebben a méretben nem gyártanak ilyen típust, ezért utánanéztem, milyen váltóméret lenne megfelelő: 195/50 R15. Kérdésem az lenne, hogy okoz-e a szélesebb (gyáritól eltérő) méretű gumi valami hátrányt az autó menetteljesítményében (magasabb fogyasztás vagy bármi más eltérő viselkedés)?

Vagy inkább keressek olyan jó minőségű abroncsot, amit gyártanak a Smart eredeti méretében?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel, Leiner András

Kedves András,

Úgy tudom, hogy a gyári felnire szerelt 195/50 R15 nem fér már el széltében, csak a 2007 utániakhoz lehet más ET-jű szélesebb felnin használni ezt a méretet gond nélkül hátul. Én azt javaslom, hogy keressen inkább a gyári méretben jó gumit, pl. a Pirelli Cinturato P1 Verde-t, vagy a Conti EcoContact EP-t, esetleg a PremiumContact2-t.

Üdv,

Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.