2013.11.27. 09:43 Módosítva: 2013.11.27. 09:44

Tisztelt Gumidoki!

6 hete vásároltam két új Hankook márkájú gumit az első kerekekre. 2,4 bar-ra fújtam fel őket. Azóta megtettem kb. 180 km-t, főleg városban. Most ellenőriztem a guminyomást, és 2,0 bar volt benne. Ellenben a hátsó kerekeken lévő 8 éves Pirelli abroncsok a 6 hét alatt semmit sem eresztettek. 2,2 bar van bennük. Korábban a sérülés miatt az első kerekekről leszerelt abroncsok sem eresztettek.

A kérdésem az lenne, hogy normális ennyi csökkenés egy új guminál? Vagy lehetséges lenne, hogy két selejt abroncsot kaptam? Vagy rossz márkát választottam?

Kedves Levélíró,

Nem választott rosszul, jó gumi ez, de valóban nem normális ez a nyomásvesztés, pláne, hogy a régebbi abroncsoknál ez nem tapasztalható. Csináljon még egy, legalább egy hetes tesztet, lehetőleg ugyanazzal a műszerrel megmérve előtt és utána a nyomásokat! Ha megint hasonló veszteséget tapasztal, vizsgáltassa meg a kerekeket a legegyszerűbb, kádba merítéses módszerrel! Lehet, hogy a felnik pereme kicsit oxidált, ami miatt szökhet a levegő. De ugyanígy a szelep is lehet ludas. Ha azonban egyértelműsíthető, hogy a gumiabroncs ereszt, kérjen garanciális bevizsgálást!

Üdv, Gumidoki