Azonos gumi, 5 év korkülönbség

2014.04.30. 14:18

Kedves Gumidoki!

Van egy Michelin Primacy HP 215/55 R16 93V típusú teljesen érintetlen, 0-km-es pótkerekem, ami mellé vennék még egyet ugyanabból a típusú abroncsból és a pótkerékkel együtt használnám, azonos tengelyen.

Kérdésem: lát-e jelentős kockázatot, tekintettel arra, hogy a pótkerék 2008 év végi gyártású, az újonnan megvásárlandó pedig 2014 eleji lenne továbbá minimális különbség még a mintázatban is tapasztalható, annak ellenére, hogy ugyanazon abroncstípus - a gyártási időtől eltekintve - minden paraméterében megegyező paraméterű és specifikációjú gumijáról van szó (ezek szerint a gyártó némileg a mintázatot is változtatta, változatlan típusnév alatt).

Válaszát előre is megköszönve,

Üdvözlettel: BG

Kedves BG,

Kockázatot nem feltétlenül látok, inkább kellemetlen következményeket. Miszerint elhúzás, egyenlőtlen gumikopás, rugózási- és így komfort és stabilitás különbségek, stb-stb. Szerintem maradjon a pótkerék a helyén, bevetésre készen és vásároljon két egyforma - méretben megfelelő - bármilyen gumit és azokat tegye fel párban! Nem kell Michelin legyen.

Üdv, Gumidoki