Alfa felni a Seatra

2014.05.09. 14:48

Tisztelt Gumidoktor!

A következö elmeleti kerdessel fordulok Önhöz: Volt anno egy 1998-as 146-os Alfa Romeom, ami sajnos a bontoban vegezte, de megmaradt egy szet szinte uj nyari gumim felniken. Jelenleg egy 1999-es Seat Cordobam van, arra szeretnem ezeket a kerekeket felszerelni. Az Alfa merete: 185/60 R 14 4x98, a Seate: 175/70 R13 4x100. Az agy meretet sajnos nem tudom. Elkepzelhetö, hogy mozgo kupos csavarral fel tudom rakni az Alfa kerekeit a Seatra? A valtomeret stimmel, annak utanna neztem.

Köszönettel: Krisztian

Kedves Krisztián,

Sajnos az elmélete nem működik a gyakorlatban. Több ok miatt sem. Egyrészt a két autó felnije teljesen különböző ET-értékű. Másrészt a középfuratuk sem egyforma. Harmadrészt - ha lemezfelniről van szó - a mozgókúpos csavar sem használható itt. Ha alufelniről beszélünk, akkor az utóbbi kettő még áthidalható lenne, de az ET miatt akkor sem működne a dolog. Ha meg akar bizonyosodni az én elméletemről, próbálja meg felszerelni az Alfa--kerekeket a Cordobára! Nem fog sajna sikerülni. De, hogy jó hírt is mondjak, a gumiméretek azonban valóban váltóméretei egymásnak.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.