Ráz az autó 110 felett

2014.05.16. 09:47

Kedves Gumidoki!

Vannak nékem 17 colos 235/45 nyári gumijaim. Az első kerekeken 2008-as, eléggé kopott, kissé repedezett Bridgestone, hátul pedig 2010-es picivel jobb állapotú Michelin gumik vannak. Le szeretném cserélni egyszerre mind a négyet, de anyagi okok miatt egy-két hónapot még húznám, viszont nyugtalanít picit, hogy 110km/h-s sebesség fölött elkezd rázni az autó. A kormány meg se rezzen, csak az autó dobál picit, és minél simább, egyenletesebb az út, annál jobban érezni, minél gyorsabban megyek, annál gyorsabban ráz. Lehet ez az idős és kopott gumik miatt, vagy mi okozhatja? Köszönöm válaszod előre is!

Üdv, Gábor

Kedves Gábor,

Nyugtalanító ez a jelenség, az abroncsok cseréjétől függetlenül utána kellene járnia, hogy mi okozza! Lehet, hogy valamelyik kerék egy kátyúval való "találkozás" nyomán megsérült, deformálódott. Lehet, hogy "csak" a gumi sérült meg. De persze elképzelhető, hogy csak a kerekeket kéne újra centrírozni. Ne felejtsük ki a rendellenes kopást sem, az is előidézhet ilyenfajta rázkódást. Az azonban gyanús - ha a kormányon nem érez vibrációt - , hogy a hátsó kerekek valamelyike a ludas a dologban.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.