2014.07.02. 14:28

Kedves Gumidoktor!

Van nekem egy utánfutóm, amit elég ritkán használok, többnyire az udvarban áll. Most cseréltem rajta gumikat (4 darab), és nem tudom, hogy a gumik a hosszas egy helyben állás miatt tönkre mehetnek-e. Reális az aggodalmam, hogy a statikus helyzetben az üzemi nyomásra fújt gumik tönkremehetnek (szálszerkezetre gondolok)? Kb 600 kilogramm az utánfutó önsúlya.

Ha igen, hogy érdemes gondoskodnom a gumikról? Az alábakolás elég macerás. Vigyem el "sétálni" néha a futót? Segítségét előre is köszönöm.

Üdv Gábor

Kedves Gábor,

Nem hiszem, hogy a guminként 150 kilogramm statikus terhelés olyan nagy kárt tenne bennük, feltéve, hogy a nyomás bennük megfelelő. Ám nem haszontalan, ha sok állás estén túlfújja a gumikat, akár három barra. Persze a sétáltatás is javasolható ötlet, a gumiknak az állás a legrosszabb, ez egyértelmű. Csak használat előtt ne felejtse el visszaengedni őket üzemi nyomásra!

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.