Nagyfelni a Suzukira

2014.07.09. 14:02

Kedves Gumidoktor!

1999-es évjáratú Swift Sedanomra szeretnék nyári guminak felnit vásárolni, jelenlegi meglévő acéltárcsákra pedig a télieket szerelném. Tanácsát kérném hogy maradjon a mostani 13-as méret, vagy nyugodtan válthatok 14-es méretre (a nyári gumik csere érettek). Mire figyeljek vásárláskor? A nagyobb felni mivel jár? Nem vagyok járta a témában, milyen típusú felnik a legmegfelelőbbek számomra?

Köszönettel: Zsolt

Kedves Zsolt,

Ha az jobban tetszik, nyugodtan válthat felfelé egy méretet. Ebben az esetben 165/60 R14-es abroncsokra lesz szüksége, valamint 4*114,3-as osztókörű és 60 mm-es középfurató felnire 45 körüli ET-vel. Nagy meglepetésre nem kell számítania, még a 14"-os méret sem jár említésre méltó hátránnyal egy '99-es Swift esetén. Felni lehet lemez, vagy könnyűfém. Utóbbiak drágábbak, sérülékenyebbek, de szebbek.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.