Növelt teherbírású abroncs a Zafirára

2014.11.02. 20:07

Üdvözlöm!

Gumiválasztásnál a megerősített XL jelzésű abroncs nehezebb autókhoz való, de nem jelenti azt, hogy defekttűrő lenne, ugye? Jól értem? Mert az autómba nincs defekt jelző rendszer, és úgy tudom, defekttűrő gumit, csak akkor használhatok, ha az autó fel van erre készítve. Opel Zafira B 17CDTI autóhoz ajánlott az XL jelzésű gumi, vagy elég a 91-es?

Köszönöm! Tamás

Kedves Tamás,

Így van, jól érti! Az XL (korábban reinforced, vagy reinf.) jelölés erősített szerkezetet, nagyobb névleges terhelhetőséget takar. A defekttűrő abroncsok R/F, runflat, RSC - gyártótól függő jelöléssel bírnak. Nehezebbek és nem utolsósorban jóval drágábbak is egy hason méretű normál szerkezetű abroncshoz képest. Azt is jól tudja, hogy defekttűrő gumit csak és kizárólag olyan autón szabad használni, amelyen van valamilyen fajta nyomásvisszajelző rendszer. A katalógusaim szerint a Zafira-B nem igényel XL-es, azaz növelt teherbírású abroncsokat, elég rá a 91-es LI is.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.