Olcsóbb új, vagy jobb állapotú használt?

2014.11.17. 11:00

Kedves Gumidoktor,

2004-es Honda Civicre szeretnék téli gumit, (185/70/14). Nem járunk vele sokat, második autóként funkcionál, illetve hamarosan eladósorba is kerül. Melyik az a téli gumi, amit ár érték arányban még érdemes megvenni, tekintve, hogy eladáskor nem hozza vissza az árát egy drágább gumi. Illetve, keressek-e jó állapotú használtat, annak rizikóival együtt?

Válaszát előre is köszönöm, Balázs

Kedves Balázs,

Én - mint talán már tudja - inkább buzdítom egy olcsóbb, de vadonatúj szett beszerzésére, pont az olyan rizikófaktorok elkerülése miatt, ami önt is dilemmába ejti. Eladáskor is szimpatikusabb (nekem legalábbis), ha azt mondja, hogy újonnan ön vette az autóra a téligumikat. 15ezer Ft/db körüli áron már megbízható termékek állnak rendelkezésre 185/70 R14 méretben, mint pl. Sava, Barum, Kormoran stb.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.