Még nagyobb felnit az X5-re

2014.12.03. 11:54

Tisztelt gumidoktor!

Nehezen tudom eldönteni, hogy 18 vagy 19-es felnit vegyek egy X5-re. Eddig 18-as felnivel használtam, de természetesen jobban tetszik a 19-es méret, ugyanakkor nem kímélem most sem (padka stb.). Okoz jelentősebb menetzaj növekedést, használati változást és komfortcsökkenést az 1'-al nagyobb méret?

Előre is köszönöm válaszát. SA

Kedves SA,

Igen, ezekben a dimenziókban már érezhető az 1"-os változás. Mivel használat közben bevallottan nem kíméli a kerekeket, én azt mondom, ne növelje a felni méretét. Minél magasabb a gumi oldalfala, annál ellenállóbb a sérülésekkel szemben, de ha mégis bekövetkezik a baj, olcsóbb az orvoslása.

De ha ragaszkodik hozzá és ennyire tetszik önnek a nagyobb papucs, természetesen technikailag semmi akadálya a méretnövelésnek, hisz erre a típusra még 21"-os méretet is homologizált a BMW.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.