2014.12.09. 11:38

Kedves Gumidoktor,

Évente kb. 5000 km-t futó Jazz-en megérett a 2 első gumi cseréje. (másik 2 db. nyári gumi egy korábbi defekt utáni csere miatt szinte új). A kérdés hogy mit érdemes venni? 2 garnitúrát nem szívesen tartanék, és 4 nyári gumival sem szívesen közlekedek télen. Vegyek 2db. vagy 4 db. télit. és használjam azokat nyáron is? 2 nyári + 2 téli télen biztonságos párosítás? Vagy keressek inkább 4 évszakos gumiból 1 vagy 2 párt? Erre hajlok leginkább.

Köszönettel, Döme

Kedves Döme,

A használat jellege és az egyéb leírtak miatt én is azt gondolom, hogy a 4 db négyévszakos mintázat lehet önnek a legpraktikusabb megoldás. Ez csupán azzal a kompromisszummal jár, hogy kemény téli napokon le kell mondania az autóhasználatról.

Az M+S jelölésű modern négyévszakos abroncsokat viszont elfogadják a hatóságok téli időszakban olyan országokban is, ahol a téli abroncs kötelező télen (pl. Ausztria). Természetesen a minimálisan 4 mm-es profilmélységnem meg kell lennie. A mai, új fejlesztésű 4seasons gumik tehát teljes mértékben megfelelhetnek az ön igényeinek, nézzen szét közöttük!

Üdv, Gumidoki