17-es felnire mekkora gumit vehetek?

2015.03.24. 10:32

Kedves Gumidoktor!

Adott egy 98-as 1.6 benzines 4-es Golf. Vásároltam egy 17" 8J széles 5x100as et35ös felnit. Kérdésem az lenne,hogy mekkora gumit ajánlana hozzá, illetve a gumivásárlás előtt érdemes-e az autóra próbálni a felnit, vagy a 17-es méret még nem annyira veszélyes,hogy bármilyen nem várt probléma jöjjön elő.

Segítségét előre is köszönöm.

Kedves Levélíró,

A felni felpróbálása sohasem felesleges művelet. Jó esetben megerősít a döntésünkben, miszerint megfelelő méretet választottunk, ami passzol az autónkhoz, rossz esetben kiderül, hogy valamiért mégsem fog stimmelni a dolog.

Esetünkben elméletben megállja a helyét a matek, azaz a méretleírás alapján jó lesz ez a választott felni a Golf IV-re.A középfuratról nem tesz említést, ezért leírom, hogy annak e VW-típus esetében 57 mm-es átmérőjűnek, vagy erre tehermentesítő gyűrűvel szűkítettnek kell lennie. Az ajánlott abroncsméret pedig egyértelműen a 225/45 R17.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.