2015.04.02. 14:26

Kedves Gumidoktor!

Lassan aktuális a téi gumik nyárira történő cseréje. Az a problémám, hogy a 10 éves autómhoz még az első garnitúra nyári gumim van. Érzem, hogy azt már nem szabad visszatenni (még úgy sem, hogy amúgy az autóban van összesen 75 000 km, nagyjából egyenletes éves futáseloszlás mellett, tehát a minta még bőven jó lenne).

A kérdés, hogy ildomos dolog-e a téli gumit fennhagyni nyárra (aminek még annál is jobb a mintázata, van vagy 4-5 mm) - a probléma csak az, hogy a téli gumi szintén 2015 18. heti gyártású, és attól az évtől használatban is van.

Üdvözlettel, KL

Kedves KL,

Szerintem sejti a válaszom! (o: Sajnos ez az a szituáció, amikor nem a kopása, hanem a kora miatt kell cserélni az abroncsot. A leírás alapján ez a téli és nyári szettjére egyaránt igaz. Én azt javaslom, vegyen új nyári abroncsokat most tavasszal!

És ha a használat módja és intenzitása hasonló lesz, különösen figyeljen oda a DOT-számra, minél frissebb gyártású gumit vásároljon! Meglátja, érezhetően jobban fog viselkedni friss abroncsokon az autója. (o;

Üdv, Gumidoki