2015.04.16. 14:04

Kedves Gumidoktor!

Gumi vásárlás előtt állunk és 4 évszakosban gondolkozunk, mert évi kb. 5000 km-t autózunk. Olvastam, hogy kompromisszumok árán, de megbízhatóan használható a 4 évszakos a keveset autózóknak, viszont nem találtam leírást a kompromisszumokról. Engem ezek érdekelnének, hogy melyek azok az esetek amikor nem használható az autó, ha 4 évszakos gumi van rajta?

Előre is köszönöm a válaszát.

Kedves Levélíró,

A négyévszakos abroncs azoknak ajánlható, akik télen alig, vagy soha nem hagyják el a várost, viszonylag sík területen mozognak autójukkal és nem futnak sokat éves szinten (8-10 000 km alatt), valamint ha a helyzet úgy hozza, nélkülözhető az autó a mindennapjaikban.

Ugyanis durva téli útviszonyok meghaladhatják a tudását egy "allseason" guminak. Nyáron meg valamelyest intenzívebb a kopása egy ilyen mintázatnak. Viszont megspórolja a szezononkénti átszerelés költségét és télen nagyobb biztonságban autózik, mint egy nyári gumival.

Úgy gondolom, pont az ön autóhasználati paramétereire van "kitalálva" a négyévszakos gumi, pláne, ha kisebb, 13-15"-os abroncsméretről beszélünk.

Üdv, Gumidoki