Mazda 6-ra téli, nyári gumi

2015.05.18. 10:12

Kedves Gumidoktor!

Érdeklődnék, hogy mi az a gumi méret, ami legjobban passzol egy 2006-os Mazda6 kombihoz? Ez alatt értem, hogy ami hosszú távon legkevésbé öli meg az autót, mégis jó tapadást és menetteljesítményt nyújt. Érdemes-e egy ilyen autónál prémium gumi vásárolni?

Előre is köszönöm a véleményét, válaszát! Tomi

Kedves Tomi,

Az alsó középkategória az a szint, ahol igenis jól kijöhetnek az abroncs "prémiumságából" adódó pozitívumok (komfort, futásteljesítmény, csendes futás stb.). A gumi- és autógyártók párhuzamos termékfejlesztése (lásd: homologizáció) is ennél a kategóriánál kezdődik, nem véletlenül.

A '06-os Mazda 6 talán legjobb kompromisszumos abroncsmérete a 205/55 R16. Nagyon kommersz, tehát óriási ebben a méretben a választék és emiatt jók az árak is. Ha valaki sportosabb mintázatot szeretne nagy sebességindexszel, az éppúgy elérhető 205/55 R16-ban, mint pl. komfortos-spórolós eco-kivitelű termék. Egy szép, jól megválasztott felnin pedig jól is mutat e méret, viszont a helyenként botrányosan ramaty hazai utakon még viszonylagosan sérülésmentesen lehet autózni vele.

Üdv, Gumidoki