Nagyfelni a Passatra

2015.06.12. 14:18

Tisztelt Gumidoki!

Olvastam külföldi oldalakon hogy a Passat B7-re akár 20-as felnit is lehet rakni. Mi erről a véleménye? Milyen méretet javasol maximum?

Köszönöm Péter

Kedves Péter,

A Passat B7 gyári, 215/55 R16-os abroncsméretéből kiindulva megfelelő felnin a 225/30 R20 simán felszerelhető erre az autóra. Miért ne lehetne tehát? Csak kérdés, van-e értelme...?

Egy ilyen kerékmérettel a magyar hétköznapokban véleményem szerint nem sokáig közlekedne, tekintve a hazai útviszonyokat és -minőséget. Ezen kívül egy ilyen extrém szett jelentősen megviselné az autó felfüggesztését, fékjeit és hajtásláncát is. Sérülés esetén a gumi pótlása, vagy felni javítása sem két fillért emésztene fel.

Hétvégi, show-autón el tudom képzelni, de őszintén szólva napi használatra semmiképpen sem javasolnék 20"-os kerekeket Passatra.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.