Ellentmondás a Fábia adattábláján

2015.12.23. 17:19

Tisztelt Gumidoktor!

Skoda Fabia 2 (5J) 2012 1.4 (86 LE) gépkocsim üzemanyag betöltő ajtaján található adattábláján szerepel a 195/55 R15 gumiméret (ilyen méretű a nyári gumi) és a 185/60 R14 méret is (ilyen méretű most a téli gumi).

Gumis honlapokon a 2 méret nem ajánlott váltóméret, a gyári leírás szerint viszont igen. Mi az igazság? Gond nélkül használható? Eddigi használat során semmi problémát nem tapasztaltam.

Előre is köszönöm.

Kedves Levélíró,

Helyes az észrevétele!

Néha megmagyarázhatatlan okból bizonyos autótípusok gyári, homológ abroncsméretei nem váltóméretei egymásnak. Itt is ez a helyzet, de pl. a szintén nem ritka Suzuki Swift 2-nél is. Én azt mondom, hogy ilyen esetekben az sem hiba, ha követi a gyártó ajánlásait. De ha más átmérőjű felninél az eredeti mérettel megegyező átmérőjű abroncsot választ, abból sem lehet gond, sőt így a km-óra sem csapja be.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.