A legjobbat az Abarthnak

2016.08.26. 14:29

Kedves Gumidoktor,

Jelenleg egy 2014-es évjáratú 595 Abarth Competizione boldog tulajdonosa vagyok. A gumikhoz ugyan nem értek, de ha eljön a csere ideje szeretném a legjobbat adni neki. Most 205/40-es Pirelli PZero Nero R17-es gumik vannak rajta, ez még a gyári szett.

Többen írtak róla hogy ennél sokkal jobbak is vannak, viszont nem tudom milyen szempontok alapján kellene választani az újakat. Sportos vezetéshez, de nem versenypályára kellene. Ha nagyobb gázzal indulok könnyen elpörög a kerék, nem tudom hogy mennyit segitene rajta egy optimális új gumiszett. Tudna esetleg ennyi információ alapján ajánlani valamit a kicsinek?

Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, Dávid

Kedves Dávid,

Pedig ehhez a kis méregzsákhoz nem véletlenül a Pirelli egyik legpengébb utcai sportgumiját párosította a Fiat, én sem tudok ennél jobbat ajánlani, csak esetleg hasonlót. Mármint utcai gumiban.

A kis tömeg - nagy nyomaték (és lóerő) kombójával egyik abroncs sem tud mit kezdeni, ha durván kezeljük a gázpedált, viszont a jó gumi nagy tempónál és húzós kanyarokban, illetve nem utolsó sorban vizes útfelületen is kiszámíthatóan viselkedik, vannak tartalékai. No meg nem fogy el 8 ezer km alatt. Szóval szerintem nem fog - minden szempontot figyelembe véve - jobbat találni, mint a Pirelli PZero Nero, de ha mégis, kérem ossza meg velem a tapasztalatait!

Üdv, Gumidoki