Olcsó télit a Fabiára

2016.10.07. 11:31

Kedves Gumidoktor,

új Skoda Fabia Combira szeretnék téli gumit venni, jó ár-érték arányban, 185/60 R15 méretben. Alapul vettem az ADAC téligumi tesztjét, azonban nem értem teljesen. Hatalmas a különbség egy bizonyos típusnál (Firestone Winterhawk 3) két különböző méretben, azonos évben. Ennyire függne a teszt a gumimérettől?

Nagyobb méretben a 3. helyen végzett, kisebb méretben a végén kullog. Ön ajánlja ezt a típust? Szívesen veszek más típust/márkát is, ami jó árban kínál megfelelő tulajdonságokat.

Köszönettel: Vozik Viktor

Kedves Viktor,

Nos, pont az ilyen furcsaságok miatt kezelendők fenntartással a gumitesztek, és nem vehetők szentírásnak. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a Winterhawk3 méréseinél valamit elnéztek az ADAC szakemberei. Ugyanis valóban mutathat mérhetően más eredményeket ugyanaz a mintázat más méretben, más autón és más körülmények között tesztelve.

Ugyanakkor én azt gondolom, hogy az említett Firestone mintázat remek téliabroncs és nálam egyértelműen az ajánlott kategóriába tartozik. De hogy legyen választási lehetőség, nézze meg a skandináv téligumi-specialista, a Nokian kínálatát is például!

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.