Gumit a Vitarára

2016.11.18. 13:13

Kedves Gumidoktor!

Nemrég vásároltam egy új Suzuki Vitara gépjárművet. A tél közeledte miatt most szeretnék téli gumit vásárolni az autóra. Csak városban és autópályán használom, terepen nem, illetve csak első kerék meghajtása van az autónak.

Ezzel kapcsolatosan az lenne a kérdésem, hogy mivel az autó SUV kategóriába tartozik kimondottan SUV-nak gyártott gumit kell vásárolnom, vagy mivel nem használom terepen elég a személyautó gumi esetleg XL gumi?

Köszönöm Andia

Kedves Andi,

Azért szerencsésebb és praktikusabb a SUV-okra ajánlott abroncsok közül választania, mert ezek fejlesztésénél figyelembe veszik az ebbe a kategóriába tartozó járművek magasabb súlypontját, nagyobb tömegét.

Az összkerékhajtás általában csak opció ezeknél a városi bokorugróknál, jellemzően nem azzal vásárolják meg őket, ahogy ön sem. Persze mindezeket félretéve nézhet személyabroncsot is a Vitarára megfelelő méretben, de az - valóban, ahogy ön is írja - XL-es kell legyen!

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.