Porsche felnit a Golfra

2017.02.15. 14:52

Kedves Gumidoktor!

Nagyon tetszik a Porsche turbo felni vagy RH turbo (Porsche) felni, nem tudom melyik a pontos megnevezése, de ami ennél fontosabb, hogy ezzel a felnivel szeretném ékesíteni a 2002-es 1.9 tdi 130 lovas Golf IV-em. Találtam is ilyet mégpedig ezekkel a paraméterekkel

  • Szélesség 8"
  • Átmérő 17"
  • Furatszám 5
  • Osztókör 130 mm
  • ET szám 47 mm
  • 5 középfurat

Más használt adokveszek oldalon viszont 17" 5x112 8j et 60-as méretben találtam új fekete fényezéssel így ezt preferálnám! Na de az a kérdés, hogy működik-e a dolog vagy sem? Milyen opciók, lehetőségek vannak? Köszönöm válaszát kedves Gumidoktor!

Üdv Bálint

Kedves Bálint,

Egyik Porsche-felni sem fog felmenni "csak úgy" a IV-es Golfra. A Porsche hagyományosan 5*130-as osztókörrel gyártja a felnijeit, a Golfé pedig 5*100-as. Az ET-számok is nagyon nagyok a VW lehetőségeihez képest.

Egy megoldás van, méretre gyártott pogácsát (nyomtávszélesítőt) kell a kerékagyakra tenni, amely egyrészt megfelelő osztókörre módosít, valamint csökkenti az ET-t, harmadrészt pedig a helyes középfuratot is biztosít. De ezt, ha megvan a felni, mérni kell és le kell gyártatni. Tuning-műhelyek lehetnek ebben a segítségére. Gumiméretben a 225/45 R17 a Golf IV-re való helyes váltóméret.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.