Fura jelek a gumin

2017.03.29. 11:34

Tisztelt Gumidoktor!

Gumiabroncsok jelölése felől érdeklődnék. Általában a típus megnevezése, méretei és egyéb jelölése mellett van olyan hogy: A0, A01, A02, R01, R02 amivel eddig találkoztam. Ezek mit is jelentenek pontosan? Kézbevéve mintha puhábbak lennének a keverékek, kb ilyen sorrendben.

Köszönettel, István

Kedves István,

A felsorolt abroncs-jelölések mind az Audi gyári homologizációt jelzik. Előbbiek jellemzően az elsőkerekes, míg utóbbiak inkább a quattro modellekét.

A homológ abroncsok eltérhetnek egymástól, illetve a másodpiaci gumiktól keverékükben, szerkezetükben, kialakításukban, futófelületük mintázatában. Szóval a keverék puhasága csak egy paraméter és nem is gondolom, hogy a leírás sorrendjében egyértelműen nőne. Minden egyes Audi-típusnak megvan, hogy milyen abroncsgyártók mintázatai, méretei vannak rá homologizálva és azok melyik homologizációs jellel vannak ellátva. Olvasnivaló a témában.  

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.