Prémium gumit, de melyiket?

2017.09.05. 11:11

Üdv Gumidoki!

Angliából írok és tanácsodat kérem, hogy a prémium márkák közül te melyiket választanád az alábbiak közül? Számomra csak egy fontos szempont van, a vizes tapadás. Sem a kopás, se a zaj nem fontos. Méret: 205/55R16

  • BRIDGESTONE - Turanza T001 Evo
  • PIRELLI - Cinturato P7
  • DUNLOP - Sport Bluresponse
  • GOODYEAR - Efficientgrip Performance

A fenti 4 kb egy árban van. Több ADAC és más tesztet átnyálaztam, de volt olyan, hogy ami az ADAC-nál benne volt a top3-ban az egy másikon épphogy 9. lett. Ráadásul valaki mondta, hogy az ilyen teszteknél az évjárat is számít, mert lehet hogy azóta változtattak a keveréken. Sőt ha eltér a méret akkor sem lehetek biztos abban, az én méretemben is ugyanazokat a paramétereket hozza. Szóval kissé elbizonytalanodtam.

Kedves Levélíró,

Egy dolgot szögezzünk le, e négy "versenyző" mindegyike prémiumkategóriás termék. Tehát összességében nem hiszem, hogy bármelyik is csalódást okozna. Én annyit tudok mindehhez hozzátenni, hogy a piaci infók, tesztek, szakmai háttérinfók, illetve személyes benyomások alapján, ha kizárólag a vizes tulajdonságokat nézzük, a GoodYear EfficientGrip Performance emelkedik ki kicsit a felsorolásból.

De ha ennyire fontos ez a paraméter önnek, miért nem választ egy kifejezetten vízspecialistát, pl. a RainSport3-at az Uniroyaltól? Vízben valószínűleg fenomenális de egyéb tényezőiben alulmarad a vizsgált néggyel összehasonlítva... Cserében olcsóbb.

 Üdv, Gumidoki