Válasszak inkább négy évszakost?

2017.09.22. 10:31

Üdv!

Van nekem egy Škoda Octáviám, még az első széria, csak nagyon keveset gurulok vele így arra jutottam, hogy nekem lehet jobban megérné négy évszakos gumit venni viszont tanácstalan vagyok ez ügyben, hogy melyik a jó. Ebben szeretném kérni a segítségüket.

Köszönöm, Tamás

Kedves Tamás,

Ha az évi futásteljesítménye alacsony, mondjuk 12-15 ezer km-nél nem több és azt is jellemzően városban teszi meg, akkor valóban jogosan gondolkodik a négyévszakos abroncsok használatán. Ebben a szegmensben is vannak nagyon jó, de csapnivaló termékek is.

Jellemzően itt a budget-szegmens kínálata télies útviszonyok között elvérzik. Ha tehát valóban egész évben működőképes alternatívát szeretne, érdemes a prémium, de legrosszabb esetben középkategóriából csemegéznie. Véleményem szerint a legjobb a témában a GoodYear Vector 4seasons mintázat, de ott a Pirelli Cinturato All Season, vagy az utóbbi évek slágere a Michelin CrossClimate is. Az olcsóbb szegmensből a Vredestein Quatrac-ot emelném ki. Érdemes teszteket is olvasgatni a témában, illetve a termékeken lévő EU-s abroncscímke is nyújt némi iránymutatást.

Üdv, Gumidoki