Nyári gumi Miatára

2017.10.08. 10:31

Kedves Gumidoki,

Először is szeretném megköszönni, hogy időt szakítottál rám, és válaszoltál. Az első levelem és a mostani válasz közti eltelt idő alatt bújtam a netet és kerestem a gumikat. Szembefutottam a Yokohama Advan Neova AD08R típusú gumival.

Rendkívül jókat olvasok róla viszont picit félek tőle, hogy 200-300-400 km-es pályázásnál túl kemény lenne számomra. Nem lesznek gyakoriak ezek az utak, de évente 1-2 befigyelhet akár. Időközben pedig elkezdtem téli gumikkal is szemezgetni.

Sajnos a jelenleg lévő Barum Polarisok eléggé felkeményedtek már, és félve autóznék vele télen. Itt a Goodyear Ultragrip Performance-t találtam mint befutó a sok vélemény és teszt alapján. Esetleg oda is lenne valami titkos befutód? Válaszodat előre köszönöm és kellemes hétvégét!

Kóté Gergő,

Kedves Gergő,

Az említett Yokohama mintázat semi-slick, azaz tulajdonképpen félverseny gumi, amely alkalmas közúti használatra. Szárazon remekel, de ne nagyon akarj eső áztatta úton menni vele. Ennyi erővel beszélhetnénk a Toyo R1R-jéről is, de nem tesszük, mert az is alapvetően száraz útra van "kitalálva".

Télre remek választás lenne az UG Perfomance erre az autóra, csak sajnos nem kapható a méretében. Viszont a GoodYear Eagle UG GW-3 igen és szintén frankó minta. De a mostani favorit, a Conti TS860 is elérhető 205/45 R16-ban, titkos favoritnak meg ajánlom a Kumho WP51-ét.

Üdv, Gumidoki