Sokat használom, hamar kopik

2018.08.08. 14:26

Tisztelt Gumidoki!

Ismét eltelt majd’ egy év, és időszerűvé vált egy új garnitúra gumi megvétele. 2014- es, faceliftes Audi A6 2.0TDI Ultra Avantom automata váltós, ultrasága miatt egész csínján bánik a gázolajjal.

Mit ajánlana olyan évi 20-25k mérföld és a dny-angliai időjárásviszonyok tekintetében ahol gyakorlatilag semmi értelme a téli vagy a négyévszakos gumiknak? Az autó a széria 17- es alufelniken fut, azt hiszem 225/55-17 a gyári méret ami kényelem szempontjából egy elég jó választásnak bizonyult tapasztalataim szerint.

Előre is köszönöm segítségét!

András

Kedves András!

Akkor ide nyári mintázat kell, abból is valami olyan, amelyik jól viselkedik vizes útfelületen, mert abban nincs hiány arrafelé, ha jól sejtem. (o: A méretet jól írta, 225/55 R17 a helyes választás erre az autóra.

Nekem két konkrét javaslatom van a fentiekre, nevezetesen az EU-s címke alapján A-A besorolású Pirelli P7 Cinturato Blue és GoodYear EfficientGrip Performance. Előbbi a komfortra, utóbbi kicsit a sportosságra helyezi a hangsúlyt, de mindkettő magas, prémium szintet képvisel. (o;

Üdv, Gumidoki