Megfelelő-e a 4 évszakos gumi a Golfra?

2018.09.12. 09:39

Tisztelt Gumidoktor!

2000-es VW Golf 4 Variantra szeretnék új 195/65R15 gumit vásárolni. Évente kb 6-7000 km-t teszek meg többségében városban és annak környékén, ezért gondolkozom a 4 évszakos gumi vásárlásán.

Amiket a tesztek alapján kinéztem:

  • Michelin Crossclimate
  • Goodyear Vector 4 season
  • Continental AllSeasonContact

Kérem írja meg, hogy valóban jó választás lehet-e a 4 évszakos gumi, mert néha azért hóban is szoktam autózni. Ezek közül melyik a legjobb választás, vagy ha egyik sem akkor milyet ajánl, szükséges-e erősített kivitel. Valamint az is kérdéses még, hogy az acél, vagy az alufelnire érdemesebb felrakni?

Üdvözlettel: Müllern Gyula

Kedves Gyula,

A leírása alapján igen, ön egyértelműen a négyévszakos abroncsot használók célcsoportjába tartozik. Ráadásul a felsorolt mintázatok a legjobbak közül valók. Én a GoodYear vonatkozó termékét tartom a csúcsnak és a felsoroltakon kívül még a Vredestein Quatrac5-tel és a Pirelli Cinturato AllSeason Plus-szal bővíteném a sort.

Ezek közül egyikben sem fog csalódni, válasszon ízlése és az árak szerint. Bármelyik felnire feltehető az egész éves abroncs természetesen, a praktikusabb döntés a lemezfelni, az esztétikusabb a könnyűfém. Utóbbi a téli hidegben felkeményedik, rideggé válik, így könnyebben sérülhet a szerkezete, illetve fényezése. A lemezfelni strapabíróbb.

Üdv, Gumidoki