Egyből dobom a gyári új felnit, mi legyen helyette?

2019.08.12. 16:15

Tisztelt Gumidoktor!

Toyota Corolla Touring Sport 2.0 Hybrid (180 LE) vásárlását tervezem. Az általam kiválasztott Executive VIP típus 18-as alufelnivel kapható, amit biztosan nem fogok megtartani. A motortípus megjelölése nélkül a magyar prospektus szerint 16, 17 és 18-as felni is választható a TS-hez, felszereltségi szintekhez igazodva. Kérdés, hogy 18-as felni kiesése után a nagyobb teljesítményű TS-hez a 16 vagy 17-es kerék lenne ideálisabb? (Magyar és szlovák honlapon még nincs konfigurációs lehetőség, német és osztrák honlapon a 180 LE-s modellhez mindhárom felni választható, felszereltségtől függően.)

Évente kb. 17e km-t vezetek, a kényelmet és a fogyasztást előnyben részesítem a kerék küllemével szemben, több – magyar és külföldi – cikket olvastam a felni kiválasztásával kapcsolatban, ennek ellenére teljesítmény / felni (16vs17) kérdésben bizonytalan vagyok, véleményt kérnék öntől.

Köszönettel: Gergely

Kedves Gergely!

Ez a típus nagyon új, aktuálisan váltja a kifutó Auris Touring Sportot, azon számos változtatást eszközölve. Én pedig egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a fékek miatt az új, erősebbik hibridhajtáshoz alkalmazható-e a 16"-os kerék... Azt tudom javasolni, hogy érdeklődjön a Toyota-márkakereskedőnél, hogy mi a legkisebb, erre a konkrét hajtáslánccal rendelkező típusra felszerelhető kerék. A válaszuk dönti el a kérdést majd. A 17"-ban biztos vagyok, de talán a 16" is még felszerelhető, de ezt mondják meg a toyotások! (o;

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.