Prémium négyévszakos vagy középkategóriás téli?

2019.11.28. 11:20

Kedves Gumidoki,

Tavasszal vásároltam használt autót (2001-es Megane kombi, 107 Le) 4 évszakos Michelin Crossclimate gumiabroncsokkal, (185/60 R15 méretben, 2018. 10. heti gyártású) Az autót BP-en használták, a városi körülményekhez ez a gumi gondolom megfelelt.

Én munkába járáshoz a városon kívül autópályán is járok kb 40 km-ert oda majd vissza + kevés fő út. Ha vásárolok az autóra téli gumit, az valószínűleg max 14-15 e Ft/db áras beruházás lenne, amiből Matador, Firestone, Fulda... stb. típusú abroncsok jönnek ki ebben a méretben. Egy ilyen összehasonlításban ezek a téli gumik még mindig megbízhatóbb használatot képviselnek mint az említett négyévszakos?

Válaszát köszönöm, Üdv, Gergő

Kedves Gergő,

Azt gondolom, hogy igen. A négyévszakos gumik nem autópályára valók, pláne nem napi szinten és kötelező jelleggel. A felsorolt márkák ráadásul egyáltalán nem rosszak, a felső középkategóriába tartoznak.

Mindenképpen biztonságosabban közlekedne, ha valamelyik termékükre cserélné a hideg évszakra a Michelin-eket. Nyárra maradhatna a CrossClimate, aztán ha elfogy, majd azt is lecseréli nyáriakra. A leírása alapján én így oldanám meg ezt a feladványt.

Üdv, Gumidoki

Az ADAC friss, négyévszakos gumikról készített tesztjéről itt olvashattok: