Felni homologizációs papír

2020.01.17. 14:03

Tisztelt Gumidoktor!

Szakmai segítséget szeretnék kérni Öntől. Vettem egy Aez Icon 5 4x11,3 R17 felnit nyárra. Azt szeretném megkérdezni, hogy a felnihez a TÜV vagy Abe engedélyt honnan lehet megszerezni? Használtan vettem és nem adtak hozzá semmi papírt.

Olvastam egy korábbi cikkünkben, hogy minden felnihez van ilyen igazolás. Az Aez weboldalán nem találtam meg ezt a dokumentációt. Az autó egy 2003-as Nissan Almera N16 1.8. Hol kell keresnem vagy érdeklődnöm ebben az ügyben?

Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Dávid

Kedves Dávid,

Azért az korántsem igaz, hogy minden felni rendelkezik TÜV és/vagy ABE minősítéssel. Ám az AEZ márka felnijeihez találunk ilyen dokumentumokat. Ha régebbi kiadású felniről van szó, én első körben az AEZ hazai forgalmazójánál próbálkoznék, az Alcar Hungária Kft-nél. Ők biztosan tudnak segíteni és saját adatbázisukban elérhető a kívánt igazolás.

Üdv és BÚÉK, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.