Point S-t szabad?

2020.05.14. 16:24

Kedves Gumidoki!

Csere érett lett a nyári gumi az autón (Volvo S60 2001). Téli gumi vásárlási tanácsa nagyon bevált, ezért újra önhöz fordulok. 225/45R17-es méretben keresek, ettől nem szeretnék eltérni.

A gumis a Point S márkát ajánlotta, mint a Continental középkategóriás terméke, de még sosem hallottam róla. Az ára nagyon kedvező és van hozzá kátyú garancia. Ön ajánlaná ezt a márkát? Amennyiben nem akkor mi lenne az ön titkos befutója? Darabonként maximum 25e Ft-ot szánnék a gumikra.

Válaszát előre is köszönöm! Üdv, Richárd

Kedves Richárd,

Köszönöm az ismételt bizalmat! :)

A Point's egy nagy gumis franchise hálózat, ám saját fejlesztő- és gyártókapacitása nem lévén valóban bérgyártásban készülnek a termékei, jellemzően valóban a Continental égisze alatt. Ha már e multinál maradunk, akkor a Matador, vagy Viking márkák termékeinek szintjére tenném én a Point's mintázatokat. Ennek megfelelően nem feltétlenül rossz választás ez egy nem túl erős és nehéz járműre; normál helyváltoztatáshoz megfelelő partner lehet.

volvo-s60-2002-6

De ha már említette ezt a 25 ezer Ft/db limitet, szétnéztem kicsit. Arra jutottam, hogy ebbe azért nagyon sok - szerintem - jobb termék is belefér, még prémium gyártmányok is!

Ha szeret sportosabban haladni, akkor ajánlom figyelmébe pl. a Toyo T1R-t, de még akcióban költséghatáron belül kifogható akár a Pirelli PZero Nero GT is. De 25 ezer alatt kapható a Vredestein Ultrac Satin, amit szintén jó szívvel ajánlok figyelmébe. Ezek mind sokkal pengébb mintázatok, mint a Point's, igaz drágábbak is.

Üdv, Gumidoki