Négyévszakos a teherautóra

2020.09.10. 10:31

A Transporteren szeretném lecserélni a nyári ill. téli gumi garnitúrákat. Nagyon keveset járok újabban (évi 4-5 ezer km). A gumik külön felniken vannak, meglehetősen idősek. Magam szerelem a gumikat, de már unom a folyamatos cserélgetést. Az orosz Kama négyévszakos gumit néztem ki, amit 15 ezer ft bruttó áron adnának. A futásteljesítményből adódóan olyan gumit keresek, ami olcsó és hosszú élettartamú. Vegyem a Kama, Barum vagy Maxxis márkát (esetleg Sunfull)?

Válaszát köszönöm! Üdvözlettel: Sándor

Kedves Sándor,

Megértem, hogy figyelme a négyévszakosok felé fordult!

Arra kell csak figyelni, hogy bármilyen gumit is választ a végén, annak tudnia kell terhelhetőségben az autó specifikációjában foglaltakat. Ha C-s, azaz kisteher abroncs kell rá, akkor olyat kell rá venni, ha elég a gyártó szerint az XL-es, akkor olyat.

Ami a márkákat illeti, én a Sunfull-t és a Kama-t kerülném. A Barum, meg a Maxxis viszont már sokkal jobb irány. Ha a Transporteren oly gyakori 195/70 R15-ös méretről van szó, igen széles a választék, van miből válogatni, a Kama-tól kezdve a prémiumokig bezárólag. Érdemes legalább közepes minőségű és tudású terméket választani, mert a nagyon olcsó, nagyon drága lehet a végén, ha érti, amire gondolok.

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.