Mikor jó a négyévszakos gumi?

2020.10.13. 10:19

Tisztelt Gumidoktor!

Érdemes gondolkodni négy évszakos gumiban? Ha igen, melyik márka a jó? Vagy inkább váltogassam évente kétszer?

Köszönettel: Endre

Kedves Endre,

Kérdése így túl általános, de segítek! Négyévszakos mintázat azoknak ajánlható, akik kis-közepes méretű és -teljesítményű autót használnak, éves szinten keveset (max. 8-10 ezer km-t) autóznak, azt is zömében városban, vagy agglomerációban teszik. Autópályát jellemzően nem használnak, illetve télen, zordabb útviszonyok esetén megtehetik, hogy akár napokig nem ülnek autóba. Valamint nincsenek sportos ambícióik az utakon. :)

A négyévszakos abroncs tehát bizonyos mértékig kompromisszum, de közel sem akkora már, mint - mondjuk - 15 éve volt. Ha mellette dönt az ember, akkor viszont érdemes tájékozódni és a jobbak közül választani, hogy ez a kompromisszum minél kisebb legyen, azaz valóban működjön megbízhatóan az abroncs egész éven át. Remélem, soraimmal közelebb vittem a saját helyzete megoldásához!

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.