Nyári gumi lendületes egyetemistának

2020.10.17. 12:36

Tisztelt Gumidoktor!

2004-es Renault Megane 2 1.6 16v talicskámra szeretnék nyári gumit venni, mivel eléggé rongyos minőség van rajta jelenleg, melyet apám használtautó vásárlásából örököltem. Az autót egyetemre járásra használom, főúton, autópályán és városban egyaránt (összesen kb 20e km évente).

A méret-preferenciám 205/55/R16 lenne, ez a gyári mérete az autónak tudomásom szerint. Az autót utcán használom, de szeretek játékosan (fiatalosan?) közlekedni, néha a körforgalomban jól odatenni az abszolút nem erre kitalált autómat. A tapadás lenne az elsődleges szempont, a viszonylagos olcsóság mellett (~20e Ft/db vagy lefelé, de ha kicsit drágábban lényeges minőségugrás van, nem vetem meg).

Köszönettel, Levente

Kedves Levente,

Korrekt módon leírta az autója használatának körülményeit, illetve azt, hogy mit vár el az abroncstól, ezt nevezem! ;)

A méret is helyes, a Megane II valóban 205/55 R16-os abroncsokon fut, ha 16"-os a felnije. Ez pedig egy olyan méret, ami talán a legkommerszebb. Ez jó hír, mert egyrészt szinte átláthatatlanul széles a választék, másrészt az árak is nyomottak, nagy itt a verseny a gyártók között. Kiragadok a sportos karakterisztikát szem előtt tartva egy-egy példát az alsó-közép, a felső-közép és a prémium-szegmensből.

Ha legolcsóbban szeretné megúszni a történetet, akkor szóba jöhet pl. a Laufenn S-Fit EQ Plus mintázata. Ha feljebb megyünk, a Toyo TR1 Proxes adja magát, nekem ez a favoritom egyébként. De még feljebb tekintve a Dunlop Sport Maxx RT lehet akár a befutó.

A labda önnél, döntse el, mennyit szán a szettre, hisz az is egy fontos szűrő! ;)

Üdv, Gumidoki