Olcsó gumit az Allroadra

2021.03.06. 12:34

Kedves Gumidoktor,

kicsit el vagyok veszve a lehetőségek végtelen tárházában: egy 2010-es, 3,0-s, A6 Allroadra keresek nyári gumikat (225/45 R17). Nem akarok (nem tudok) most vagyonokat költeni erre, autópályán viszonylag sokat megyünk vele (Németország felé is), és az se baj, ha erősített falú (a télit nagyon sokszor vertük oda...). Te mit tanácsolnál? Elég nagy a választék, és azt is sejdítem, hogy pár hét múlva mindennek fel fog menni az ára...

Előre is köszi a tanácsodat,

András

Kedves András,

Említett autóra nem megfelelő a 225/45 R17 abroncsméret, ide 225/55 R17 kell. (Lehet, hogy eleddig előbbin futott, azért is a sok sérülés...?). Választék ebben a gyári méretben is van, nem kicsi. Áremelésekre természetesen lehet számítani sajnos.

Egy ilyen nyomatékos és viszonylagosan nehéz, vezetéstámogató elektronikákkal és okos összkerékhajtással felvértezett autóra nem tennék felső középkategóriánál alacsonyabbra pozicionált abroncsot.

Szerintem ott kezdődik az alkalmas gumik sora, hogy pl. Toyo Proxes CF2, vagy T1 Sport, esetleg Vredestein Ultrac Satin. Persze innen még van felfelé: Hankook K125 Ventus Prime3, Pirelli P7 Cinturato, Bridgestone T005, Dunlop SP Sport Maxx, vagy éppen Continental PremiumContact6. Egyik sem fog csalódást okozni.

Üdv, Gumidoki