Csúszik a Linglong, mit vegyek helyette?

2022.11.16. 16:07 Módosítva: 2022.11.16. 16:12

Kedves Gumidoki!

Téli gumi választás előtt állok kisautómra. Eddig Linglong Green Max Winter HP volt, amit nagyon csúszósnak éreztem. Jelenleg a Kumho Wp52, Debica Frigo 2 New, Sava Eskimo S3+ és a Falken Hs01 között vacilálok. Árban is ez a növekvő sorrend, vegyesen használom városban és hosszabb utakon is. Elsősorban a Kumho és a Sava lenne a befutó, a Falkennel is jo tapasztalataim voltak, de árban nem tudom megéri-e a kulönbséget. 155/70 R13 a méret.

Köszönöm!

Kedves Levélíró,

A Linglong és hasonló kaliberű társai pont ott kezdenek elvérezni, ahol az ember téli használatban számítana rájuk, a nyálkás-vizes, illetve a havas-latyakos úton. Amíg az aszfalt száraz, egész kiszámíthatóan viselkedik...

Az ön által említett egyéb mintázatok mindegyike előrelépés a Green Max Winterhez képest, ez egyértelmű. Sőt, ebben a felsorolásban az ár tulajdonképpen nagyjából tükrözi a termékek kvalitásait. Kérdés az is, hogy mennyit szán a projektre. Fontos paraméter lehet a választásnál, hogy a jobb abroncs tudása egyéb dolgokban is megnyilvánul, gondolok itt pl. a komfortra, futásteljesítményre is. Hadd ajánljak még a figyelmébe egy ár-érték tekintetében jó választást ebben a méretkategóriában, ez pedig a Matador MP93 Nordicca. ;)

Üdv, Gumidoki