A hitelt lejárta előtt nem tudom fizetni

2008.05.26. 19:41

Végrehajtanak?

Kedves Hiteldoki!

Mi van akkor, ha az x évre felvett hitel fennmaradó összegét az y. (x > y) évben már nem fedezi az autó értéke, és nem tudom tovább fizetni a hitelt? Végrehajtanak?

Köszönöm!

Kedves Levélíró!

Amennyiben nem tudja tovább fizetni a törlesztőrészleteket, ajánlatos a jármű értékesítését elkezdeni és erről a finanszírozót értesíteni. Amennyiben ez nem történik meg, a finanszírozó a szerződést azonnali hatállyal felmondja és intézkedik a fedezetül szolgáló gépjármű visszavételéről. Az eszköz értékesítését követően a finanszírozó elszámol az adóssal. Amennyiben a befolyt vételár nem fedezi a felmondással egy összegben esedékessé váló tartozást, valamint a felmondás, visszavétel és értékesítés költségeit, a finanszírozók peres úton hajthatják be a hátralék összegét.

Erre az esetre az lehet egy jó megoldás, hogy ha a járművet megpróbálja saját maga értékesíteni, a fennmaradó tartozásra pedig részletfizetést kér. Amennyiben a jármű értékesítéséből befolyt összeg nem fedezi a szerződésen fennálló tartozást, úgy a tartozás és a befolyt vételár különbözetét fogja a finanszírozó követelni.

Üdvözlettel:

Hiteldoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.