Lízingelt autómat ellopták

2008.08.29. 16:48

2 hónapig nem fizettem a részleteket

Kedves Hiteldoki!

Ellopták ICY-874 rendszámú gépkocsimat. Biztósitóval pereskedem. Lizing cégnek fizetem a részletet 2 hónapot nem fizetem, mivel azt gondoltam, hogy mig a per folyik nem kell fizetnem, és végrehajtást rendelt el örökölt telkemre! Testvéremnek is van tulajdona és apukámnak haszonélvezete a telken. Perköltség ujabb terhet ró rám az, hogy autom sincs lassan telkem sem lesz mit lehet ilyen helyzetben tenni!
Egyáltalán jogos-e ez az egész!

Köszönöm:

Mészáros Judit

Kedves Judit!

Amennyiben a finanszírozás tárgyát és hitelszerződés esetén egyben a fedezetét is képező járművet ellopják, az ügyfél fizetési kötelezettsége a biztosító kártérítésétől függetlenül fennáll. A fizetési kötelezettség elmulasztása esetén a finanszírozónak jogában áll minden rendelkezésére álló eszközzel érvényt szerezni követelésének. A végrehajtás megindítását mindenképpen meg kellett előznie a fizetési meghagyás jogerőre emelkedésének, mindez pedig csak úgy fordulhatott elő, hogy Ön a fizetési meghagyás ellen fellebbezéssel nem élt.

Az Ön által leírt szituációban az egyetlen lehetséges megoldás, hogy részletfizetésben megállapodik a végrehajtást kérővel, jelen esetben a lízingcéggel.

Üdv:

Hiteldoki