Ha a bank elutasítja a hitelátvállaló kérelmét

2008.12.17. 11:26

Kedves Hiteldoki!

Van egy 2 éves Skoda Fabia Sedanunk, és szeretnénk tartozásátvállalással eladni. Találtunk is vevőt, de a bank elutasította a kérelmét az átvállalásra. Ilyen esetekben van-e valamilyen lehetőség hogy mégis át tudja vállalni?

Tudomásom szerint a jogosult elutasítása után is át lehet vállalni, csak az én nevemen marad a hitel, viszont az átvállalónak biztosítani kell engem, hogy tudjam fizetni a törlesztőt!

A kérdésem az lenne, hogy mennyire kockázatos ez a fajta szerződés, milyen hátulütője van, származhat-e belőle bármiféle károm. Valamint hogy ilyenkor az autó tulajdonjoga is az enyém marad-e. Akkor viszont hogy tudna saját biztosítást kötni az átvállaló? Továbbá ha nem fizeti rendesen a törlesztőt, be tudjuk-e hajtani rajta? Válaszát előre is köszönöm!

Üdv:

József

Kedves József!

A válaszom határozott NEM! Ez hitelcsalásnak számít, a finanszírozó hozzájárulása nélkül eladni, értékesíteni, bérbe adni nem lehet a gépjárművet. Rendkívül kockázatos, mert a hitel és a gépjármű az Ön nevén maradna, és ha nem fizetik a hitelt, az adóson hajtják be.

Üdv:

Hiteldoki