Nem tudom fizetni a cascót a hiteles kocsimra

2009.05.21. 16:07

Kedves Hiteldoki!

Tavaly szeptemberben vettem új autót, amelyre cascós hitelt választottam. A szalonban az ügyintéző így nyugtatott: befizetsz 4-5 hónapot, aztán szépen abbahagyod. Hát én így is tettem, december óta nem fizetem. Most hívtak a biztosítótól, hogy akkora már a hátralékom, hogy meg fogják szüntetni, és akkor azt jelentik a pénzintézetnek. Az a helyzet, hogy olyan mértékben emelkedett meg a törlesztésem szeptember óta, hogy a cascóra már nem nagyon van keret.

Mire számíthatok, ha a hitelező értesítést kap a biztosítótól? Hogy fog eljárni a bank? Kizárt dolog, hogy "egyedi elbírálás" alapján elengedjék a cascokötelezettséget? Arra nem lehet hivatkozni, hogy ha befizetem a cascót, akkor már nem marad a törlesztésre?

A választ előre is köszönöm:

Zoli

Kedves Zoli!

Abban az esetben, ha az Ön által vállalt hitelkonstrukció előírja a teljes körű casco biztosítás meglétét, akkor a futamidő végéig érvényes biztosítással kell rendelkeznie. A biztosító állományjelentésben közli a finanszírozóval a casco biztosítás törlését, ezután a finanszírozó felmondhatja a fennálló hitelszerződést.

A pénzintézetek általában lehetővé teszik a hitelszerződés cascomentes módosítását, melynek feltételeiről az illetékes pénzintézetnél informálódhat.

Üdv:

Hiteldoki