Nem fizettem a hitelt, mégis nálam az autó

2009.05.27. 12:44

Kedves Hiteldoki!

2005-ben vásároltam hitelre egy személygépkocsit, melyet 2007 októberéig tudtam fizetni. Ekkor kitettük egy kereskedőhöz, bízva abban, hogy a gépkocsit sikerül értékesíteni. Sajnos nem sikerült a mai napig. A történet pikantériája az, hogy én 2007 októberétől fogva sem egy felszólítást, sem egyenlegértesítőt, semmilyen levelet nem kaptam a banktól a mai napig, és még csak a KHR listán sem szerepelek. Ilyen hogy létezhet Ön szerint?

Még az lenne a kérdésem, hogy ha szeretnék ismételten biztosítást kötni az autóra, kibukhat-e a tartozásom, azaz van-e kapcsolat a biztosítók és a bankok kötött.

Kedves Érdeklődő!

Az Ön által vázolt eset elvileg nem fordulhat elő, hacsak nem abban az esetben, ha az Ön tartózkodási helye (legyen az akár állandó, akár ideiglenes lakcím) a finanszírozó előtt ismeretlen.

A bank és a biztosító közötti kapcsolatot illetően tudni érdemes, hogy egy finanszírozott jármű esetén a gépjármű-nyilvántartásban a finanszírozó részére opciós jogot jegyeznek be, mely maga után vonja, hogy a megkötött biztosítás kedvezményezettje minden esetben a finanszírozó pénzintézet. Az Ön tartozására ily módon tehát könnyen fény derülhet.

Üdv:

Hiteldoki